18.7.2011

Hukkumisonnettomuus (1909)


 Kaksi henkeä hukkunut Kiikalassa.
   Wiime perjantaina t. k. 6 p. oli kaksi miestä, toinen n. 16 wuoden ikäinen nuorukainen Lahja Sjöberg Nummen pitäjästä ja toinen n. 30 w. ikäinen mieshenkilö, jonka nimeä emme wielä ole onnistuneet tietoomme saamaan, lähteneet ongelle erääseen pieneen metsälampeen n. s. Naarjärwelle Kiikalassa. Oliwat tehneet puupölkyistä lauttapahasen ja sillä meloneet selälle onkimaan. Sen enempää ei heidän puuhistaan tiedetä, mutta kun miehiä ruwettiin kaipaamaan, mentiin lammelle katsomaan ja kun lautta nähtiin paikoillaan keskellä lampea, alettiin epäillä hukkumistapausta ja ruwettiin naaraamaan. Silloin löydettiinkin miesten ruumiit lammen pohjasta. Hukkumistapaus on sitäkin ihmeellisempi, kun nuorempi miehistä oli hywä uimari. Ehkä tapaturma on tapahtunut niin, että uimataitoinen, joka toisinaan sai pyörrytyskohtauksia, oli nytkin saanut sellaisen ja pudonnut weteen ja kun wanhempi oli koettanut häntä pelastaa, oli hänkin hukkunut.

Lahja Oma Armas Sjöberg, s. 2.1.1894 Nummi Leppäkorpi (SSHY), oli lasintekijän ja Linnun talon itsellisen Johan Wilhelm Sjöbergin ja Edla Lovisa Erkintyttären (Pertteli Kraatarla Ali-Jama) poika (SSHY).
Pikkuveljensä tyttären kertoman mukaan toinen mies oli vieraspaikkakuntalainen kiertävä suutari.
Onnettomuuslampi Naarjärvi on nykykartassa toisintonimellä Narrinjärvi ja sijaitsee Nummen puolella lähellä Kiikalan rajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti